Mus miętowy z czekoladą
Wykwintny deser dla dwojga.

Składniki:
- 1 tabliczka czekolady, - 20 ml. słodkiej śmietanki 30 proc., - 1 śmietan-fix, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 łyżeczka żelatyny, - 50 ml likieru miętowego, - 200 ml jogurtu naturalnego, - kilka listków mięty
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Deseczkę owinąć folią spożywczą dobrze ją napinając, wylać czekoladę i wstawić do lodówki aby zastygła. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem, dodać do niej jogurt i rozpuszczoną czekoladę, dokładnie wymieszać. Dodać likier miętowy, wymieszać. Schłodzoną czekoladę wyjąć z lodówki i wyciąć z niej serca. Płatki czekoladowe przekładać musem miętowym, dekorować listkami mięty. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 2 osoby.