Mus warzywno-owocowy
To danie możesz podać dziecku, które ukończyło 6. miesiąc życia. To również doskonały pomysł na przekąskę dla osób znajdujących się na diecie.

Składniki:
- 1/2 małego buraka
- 1/2 małego ziemniaka
- 1/2 niewielkiego jabłka
- 1 łyżeczka masła, oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
Przygotowanie:
1. Buraka umyj i ugotuj w łupinie do miękkości. Gdy ostygnie, obierz go ze skórki i pokrój na małe cząstki. 2. Jabłko umyj, obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. 3. Owoc pokrój na małe kawałeczki, a następnie rozgotuj w 1/2 szklanki wody. 4. Ziemniaka umyj, obierz, pokrój na kawałki, a potem ugotuj do miękkości. 5. Połącz wszystkie składniki i dokładnie je zmiksuj. 6. Do przetartej papki dodaj masło, oliwę lub olej i ponownie zagotuj danie.