Reklama

Reklama

Muszle nadziewane

Pomysł na szybki i smaczny obiad.

Składniki

  • 4 duże muszle makaronowe
  • 35 dag twarogu
  • pomidory
  • 1/2 pęczka drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka kaparów
  • 2 łyżki tuńczyka

Sposób przygotowania

1. Muszle makaronowe ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i zahartować zimną wodą. Osuszyć. Pomidory umyć i pokroić. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. 

2. Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z pomidorami, szczypiorkiem, tuńczykiem i kaparami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nadziewać muszle i układać na talerzykach. Udekorować szczypiorkiem. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje