Reklama

Reklama

Musztardowa łopatka

Przepis na pyszne danie główne.

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • po łyżeczce soli i przyprawy uniwersalnej
  • po pół łyżeczki pieprzu, słodkiej papryki, tymianku, rozmarynu i oregano
  • 1/3 kostki margaryny

Reklama

Marynata:

po łyżce miodu ostrej musztardy, oliwy i keczupu.

Przygotowanie:

1. Przyprawy i zioła wymieszaj, natrzyj mięso. Chłodź godzinę.

2. Składniki marynaty wymieszaj. Mięso posmaruj marynatą, chłodź 15 minut. W garnku stop margarynę, obsmaż mięso ze wszystkich stron. Podlej wodą, duś ok. półtorej godziny.


Dowiedz się więcej na temat: przepis | łopatka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje