Musztardowa łopatka

Przepis na pyszne danie główne.

Łopatka
Łopatka123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • po łyżeczce soli i przyprawy uniwersalnej
  • po pół łyżeczki pieprzu, słodkiej papryki, tymianku, rozmarynu i oregano
  • 1/3 kostki margaryny

Marynata:

po łyżce miodu ostrej musztardy, oliwy i keczupu.

Przygotowanie:

1. Przyprawy i zioła wymieszaj, natrzyj mięso. Chłodź godzinę.

2. Składniki marynaty wymieszaj. Mięso posmaruj marynatą, chłodź 15 minut. W garnku stop margarynę, obsmaż mięso ze wszystkich stron. Podlej wodą, duś ok. półtorej godziny.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas