Na czym smażyć? Tłuszcze najzdrowsze do smażenia

Ważna zasada to nieprzekraczanie punktu dymienia tłuszczu
Ważna zasada to nieprzekraczanie punktu dymienia tłuszczu 123RF/PICSEL

Składniki

Podstawowe zasady zdrowego smażenia

Pęczak smażony ze szpinakiemInteria Kulinaria

Czym jest temperatura dymienia?

Na czym najlepiej smażyć?

Smalec domowy jest odpowiednim tłuszczem do smażenia
Smalec domowy jest odpowiednim tłuszczem do smażenia123RF/PICSEL

Smalec

Masło klarowane w bardzo prosty sposób zrobimy sami
Masło klarowane w bardzo prosty sposób zrobimy sami123RF/PICSEL

Masło klarowane

Składniki

Olej kokosowy i rzepakowy

Olej kokosowy również polecany jest do smażenia
Olej kokosowy również polecany jest do smażenia123RF/PICSEL

Oliwa z oliwek

Oliwę najlepiej spożywać na surowo
Oliwę najlepiej spożywać na surowo123RF/PICSEL

Składniki