Na ostro
Z papryczkami chili.

Składniki:
- 4 sznycle schabowe po 15 dag, - sól, pieprz, - ok. 10 dag chipsów tortilla, - 1-2 jajka, - 2 łyżki mąki, - olej, - 2 papryczki chili, - ząbek czosnku, - 2 awokado, - 2 łyżki soku z cytryny, - 2 pomidory
Przygotowanie: Mięso opłucz, osusz, pokrój na połówki. Każdą lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Chipsy włóż do grubszej torebki i wałkuj, aż sią drobno pokruszą. Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w pokruszonych chipsach. Porcjami smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Ponakłuwaj strączki chili i smaż razem ze sznycelkami. Wydrąż miąższ z awokado. Rozdrobnij widelcem dodając sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Sznycle podawaj na sałacie z dipem awokado. Udekoruj pomidorkami.