Na przednówku tylko kiszonki
Jakie produkty są dla nas najzdrowsze na przednówku, między zimą, a wiosną? Kiszonki - nie ma wątpliwości mistrz kuchni Karol Okrasa. A kisić można prawie wszystko - dodaje.
Powrót do przetworów domowych - to ostatnie trendy w polskiej kuchni zauważa w rozmowie z PAP Life Okrasa.
Co można kisić?
A w naszym klimacie kisić można wszystko - dodaje. Dodatkowo - kiszone ogórki, czy kapusta są nie tylko smaczniejsze, ale i zdrowsze.
- Zwłaszcza kapusta ma więcej witaminy C - podkreśla Okrasa. Ale kisić można również grzyby, pomidory - robią to choćby Rosjanie, czy Gruzini - albo główki czosnku - wylicza mistrz kuchni.
Kiszonki są najzdrowsze
- Kiszonki, to unikalny walor, który wyróżnia polską kuchnię - zapewnia PAP Life Okrasa. I pamiętajmy - kiszonki są o wiele zdrowsze, niż produkty marynowane - podkreśla.