Na przednówku tylko kiszonki

Jakie produkty są dla nas najzdrowsze na przednówku, między zimą, a wiosną? Kiszonki - nie ma wątpliwości mistrz kuchni Karol Okrasa. A kisić można prawie wszystko - dodaje.

Kiszonki są najzdrowsze na przełomie zimy i wiosny.
Kiszonki są najzdrowsze na przełomie zimy i wiosny.123RF/PICSEL

Powrót do przetworów domowych - to ostatnie trendy w polskiej kuchni zauważa w rozmowie z PAP Life Okrasa.

Co można kisić?

A w naszym klimacie kisić można wszystko - dodaje. Dodatkowo - kiszone ogórki, czy kapusta są nie tylko smaczniejsze, ale i zdrowsze.

- Zwłaszcza kapusta ma więcej witaminy C - podkreśla Okrasa. Ale kisić można również grzyby, pomidory - robią to choćby Rosjanie, czy Gruzini - albo główki czosnku - wylicza mistrz kuchni.

Kiszonki są najzdrowsze

- Kiszonki, to unikalny walor, który wyróżnia polską kuchnię - zapewnia PAP Life Okrasa. I pamiętajmy - kiszonki są o wiele zdrowsze, niż produkty marynowane - podkreśla.

PAP life
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas