Nadziewana pieczeń rzymska

Pieczeń z jajkiem
Pieczeń z jajkiem123RF/PICSEL

Klops z jajkiem owinięty boczkiem

Składniki

  • 80 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 2 kromki czerstwego chleba tostowego (albo mała kajzerka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szalotka
  • 1/2 pęczka natki
  • 2 łyżki ostrej musztardy (np. sarepskiej)
  • 7 jajek
  • 10–12 plasterków chudego boczku wędzonego
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • olej (do formy)

Sposób przygotowania

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Rolada brokułowa
Rolada brokułowa123RF/PICSEL

Rolada brokułowa

Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 2 jajka
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 2/3 szkl. mleka
  • 1 mała cebula
  • 1 duży brokuł
  • 20 dag fety
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano i tymianek
  • olej (do blachy)

Sposób przygotowania

Przepis na pasztet warzywnyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Pieczeń z pomidorami
Pieczeń z pomidorami123RF/PICSEL

Blok pomidorowy z ryżem

Składniki

  • 80 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 1/2 szkl. ryżu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 6 gałązek bazylii
  • ok. 30 małych pomidorków
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • oliwa
Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?