Nadziewane morele

Polecamy przepis na nadziewane morele.

Nadziewane morele to prawdziwy przysmak
Nadziewane morele to prawdziwy przysmak123RF/PICSEL

Składniki

Przepis na 20 sztuk

  • 25 g mielonych migdałów
  • ½ pomarańczy z ekologicznej uprawy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 20 g błyskawicznej kaszki kuskus
  • 20 suszonych moreli
  • 3 łyżki siekanych pistacji


Przygotowanie

Czas przygotowania: 40 minut. Jedna sztuka to 35 kcal, 1 g białka, 1 g tłuszczu, 4 g węglowodanów

1. Migdały prażymy na patelni bez tłuszczu, aż zaczną pachnieć. Odstawiamy na talerzu na bok.

2. Pomarańczę myjemy gorącą wodą, osuszamy. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. 60 ml soku pomarańczowego mieszamy z miodem i kaszką kuskus, odstawiamy na około 15 minut do napęcznienia.

3. Prażone migdały, skórkę pomarańczową i kuskus z sokiem pomarańczowym miksujemy, aby uzyskać gładką masę.

4. Morele nacinamy wzdłuż i napełniamy masą. Nadzienie posypujemy pistacjami.

Przepis pochodzi z książki: Dziecięce menu dla całej rodziny

Dziecięce menu dla całej rodziny
Dziecięce menu dla całej rodzinymateriały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas