Nadziewany kurczak

Nadziewana tuszka
Nadziewana tuszka123RF/PICSEL

Tuszka z jajkiem i podgrzybkami

Składniki

  • 1 duży sprawiony kurczak (ok. 1,6 kg)
  • po 20 dag podgrzybków i pieczarek
  • 1 marchewka
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 duża cebula
  • 8 małych jajek (najlepiej przepiórczych)
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • sól l pieprz
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • olej do smażenia
8 porcji

Sposób przygotowania

Kurczak po myśliwsku
Kurczak po myśliwsku123RF/PICSEL

Pakowaniec po myśliwsku

Składniki

  • 1 sprawiony kurczak (ok. 1,3 kg)
  • 40 dag leśnych grzybów (ew. pieczarek)
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 1 i 1/2 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej
  • 4 łyżki mielonych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • suszony tymianek
  • 1 cała główka czosnku
  • olej do smażenia i skropienia
6 porcji

Sposób przygotowania

Galantyna
Galantyna123RF/PICSEL

Galantyna z borowikami

Składniki

  • 1 sprawiony kurczak (ok. 1,2 kg)
  • 30 dag fileta z indyka
  • 10 dag wątróbek drobiowych
  • 20 dag borowików
  • po 4 łyżki zielonych i czarnych oliwek
  • 4 szalotki
  • 3 łyżki koniaku lub wódki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • sól
  • pieprz
  • suszony tymianek i majeranek
  • 3 łyżki stopionego masła
6 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?