Reklama

Reklama

Najlepsza pasta rybna

Alternatywa dla kanapek z szynką czy serem żółtym. Pyszną pastę rybną przygotujesz w 20 minut. Domownicy będą zachwyceni!

Czas przyrządzenia: ok. 20 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 mała wędzona makrela
  • 20 dag białego sera
  • 1 mała cebula
  • pół pęczka cienkiego szczypiorku
  • 1-2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • 6 bułek
  • kilka liści sałaty

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie z solą. Ostudź, obierz, posiekaj. Obierz ze skóry oraz ości wędzoną makrelę. Zmiksuj razem z białym serem na gładką pastę.

Reklama

2. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Jeśli chcesz, ułóż ją na sicie, sparz wrzątkiem, a potem przelej zimną wodą i osącz. Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, drobno posiekaj. Dodaj do pasty rybno-serowej (część odłóż do dekoracji). Wsyp cebulę, wymieszaj.

3. Przygotowaną pastę połącz z majonezem lub jogurtem naturalnym, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Bułki przekrój na połówki. Przełóż liśćmi sałaty oraz przygotowaną pastą. Posyp odłożonym wcześniej szczypiorkiem.

***

#POMAGAMINTERIA

Wolontariusze akcji Zupa na Plantach przed epidemią mogli wspierać osoby będące w kryzysie bezdomności między innymi organizując im spotkania przy misce zupy co niedzielę na krakowskich Plantach. Teraz starają się dostarczać paczki żywnościowe, nawet do kanałów, w których egzystują. Tygodniowo potrzeba 200 takich paczek. Spraw, by pomoc mogła nadal docierać do potrzebujących. Wesprzyj zbiórkę, przekaż produkty, albo namów współpracowników, żebyście pomogli wspólnie. Sprawdź szczegóły >>

Dowiedz się więcej na temat: pasta rybna

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje