Najlepsza pasta rybna
Alternatywa dla kanapek z szynką czy serem żółtym. Pyszną pastę rybną przygotujesz w 20 minut. Domownicy będą zachwyceni!
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie z solą. Ostudź, obierz, posiekaj. Obierz ze skóry oraz ości wędzoną makrelę. Zmiksuj razem z białym serem na gładką pastę.
2. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Jeśli chcesz, ułóż ją na sicie, sparz wrzątkiem, a potem przelej zimną wodą i osącz. Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, drobno posiekaj. Dodaj do pasty rybno-serowej (część odłóż do dekoracji). Wsyp cebulę, wymieszaj.
3. Przygotowaną pastę połącz z majonezem lub jogurtem naturalnym, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Bułki przekrój na połówki. Przełóż liśćmi sałaty oraz przygotowaną pastą. Posyp odłożonym wcześniej szczypiorkiem.
***
#POMAGAMINTERIA
Wolontariusze akcji Zupa na Plantach przed epidemią mogli wspierać osoby będące w kryzysie bezdomności między innymi organizując im spotkania przy misce zupy co niedzielę na krakowskich Plantach. Teraz starają się dostarczać paczki żywnościowe, nawet do kanałów, w których egzystują. Tygodniowo potrzeba 200 takich paczek. Spraw, by pomoc mogła nadal docierać do potrzebujących. Wesprzyj zbiórkę, przekaż produkty, albo namów współpracowników, żebyście pomogli wspólnie. Sprawdź szczegóły >>