Najlepsze kanapki na gorąco

Pajda obłożona kurkami
Pajda obłożona kurkami123RF/PICSEL

Pajdy obłożone kurkami

Składniki

  • 40 dag kurek
  • 1 szalotka
  • 6 plasterków chudego wędzonego boczku
  • 1 op. serka śmietankowego kanapkowego
  • 2 łyżeczki masła
  • 1/2 pęczka tymianku
  • 6 kromek wiejskiego chleba
  • sól, pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania:

Łódeczki z klopsikami

Łódeczki z klopsikami
Łódeczki z klopsikami123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 ziemniak
  • 50 dag mielonej karkówki
  • 30 dag mielonej wołowiny
  • 6 podłużnych bułek (paluchów)
  • 6 korniszonów
  • po 6 łyżek keczupu i musztardy
  • sos tabasco
  • sos sojowy
  • sól, pieprz
  • listki sałaty
  • oliwa
  • posiekana czerwona cebula i szczypiorek do posypania
6 porcji

Sposób przygotowania:

Bagietki po pastersku

Bagietka po pastersku
Bagietka po pastersku123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 małe czerwone papryki
  • 1 mały bakłażan
  • 30 dag fety
  • 4 małe bagietki
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek koperku
4 porcji

Sposób przygotowania:

Burgery z nuggetsami

Burgery z nuggetsami
Burgery z nuggetsami123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 podwójny filety z kurczaka
  • 6 bułek z sezamem
  • 1 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. mąki, 1 jajko
  • po 1 i 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej i ostrej papryki
  • 2 i 1/2 szkl. płatków kukurydzianych
  • 4 łyżki stopionego masła
  • sól, pieprz
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 op. twarożku kanapkowego z ziołami
  • kilka listków bazylii
6 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?