Reklama

Reklama

Najpyszniejsze racuchy ziemniaczane

Z gotowanych ziemniaków.

 Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • Olej
  • 50 g boczku pokrojonego w kostkę
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • 3 żółtka
  • 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • Gałka muszkatołowa, sól

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Boczek usmażyć na skwarki. Pietruszkę drobno pokroić. Ziemniaki obrać, ubić, dodać żółtka, pietruszkę i mąkę. Doprawić. Formować placki o grubości 1-1,5 cm i smażyć na oleju na zloty kolor.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje