Najsmaczniejsza jajecznica

Wilgotna na tyle, ile trzeba, aromatyczna (dzięki obfitemu dodatkowi zieleniny) i apetyczna. Masło zostało zastąpione olejem roślinnym - pod względem smaku jest jeszcze lepiej!

Jajecznica z zieleniną i świeżym pieczywem - przepis na śniadanie idealne
Jajecznica z zieleniną i świeżym pieczywem - przepis na śniadanie idealne123RF/PICSEL

1. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i chwilę smażymy.

2. Na patelnię ze smażącym się szczypiorkiem wbijamy jajka. Mieszamy najpierw białka, żółtka zostawiamy, gdy białka się zetną zdejmujemy patelnię z ognia, doprawiamy jej zawartość solą i pieprzem, ponownie stawiamy na ogniu, mieszamy całość drewnianą łyżką, aż żółtka się zetną.

3. Po usmażeniu i wyłożeniu na talerz posypujemy jajecznicę pokrojoną pietruszką i koperkiem. Podajemy z pieczywem i plasterkami pomidorów.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas