Naleśniczki na podwieczorek dla dzieci

Pokochają je nie tylko dzieci.

Naleśniki będą smakować każdemu
Naleśniki będą smakować każdemu123RF/PICSEL

1. Mąkę przesiej, wymieszaj z mlekiem, solą i łyżką cukru pudru. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij, dodaj żółtka, ubijaj chwilę, dodaj do ciasta, wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

2. Na patelnię wlej olej, rozgrzej. Wlewaj porcje ciasta, rozprowadź je, smaż chwilę, aż ciasto zacznie odchodzić od patelni. Przewróć placek na drugą stronę, smaż chwilę, zdejmij, wystudź.

3. Na każdy naleśnik nałóż porcję twarogu i owoców, zwiń w rulon, posyp cukrem pudrem. Podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców.

Przepis na naleśniki z seremInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas