Naleśniki bez mleka i wody, ale z pysznym nadzieniem

Aktualizacja

Naleśniki bez mleka i wody - ich ciasto składa się tylko z jednego składnika! To wystarczy, by stworzyć pulchne i rumiane placki, które nadziejesz smakowitą masą. Naleśniki bez mleka i wody to świetny sposób na szybką i pożywną przekąskę.

Naleśniki bez mleka i wody. Nie ma prostszego ciasta naleśnikowego
Naleśniki bez mleka i wody. Nie ma prostszego ciasta naleśnikowego123RF/PICSEL

Naleśniki bez mleka i wody - przygotowanie

Nadzienie:

Banany zmiksuj lub rozgnieć przy pomocy widelca, a następnie dodaj masło orzechowe. Wymieszaj ze sobą składniki.

Naleśniki:

Jajka ubij lub zblenduj. To jedyny składnik masy, którą należy wylać cienką warstwą na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię.

Nadzienie bananowo-orzechowe rozsmaruj na gotowych naleśnikach. Zwiń je w rulon lub złóż w trójkąty.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

"Ewa gotuje": Naleśnikowy twist z jarzynąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas