Naleśniki czekoladowe
Tradycyjny przepis z odrobiną czekolady.
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 3 jajka szklanka mleka szklanka wody gazowanej
- 4 łyżki cukru szczypta soli
- łyżka kakao troszkę proszku do pieczenia
FARSZ SEROWY:
- 1/2 kg sera białego twarogowego
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 2 łyżki śmietany
- żółtko
- olejek pomarańczowy do smaku
Przygotowanie:
1. Składniki na ciasto wymieszaj lub zmiksuj, odstaw na około pół godziny i usmaż na rozgrzanej patelni z obu stron.
2. Ser zmiksuj, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, żółtko, śmietanę i olejek pomarańczowy.
3. Naleśniki posmaruj farszem serowym, zwiń i posyp cukrem pudrem lub polej rozpuszczoną czekoladą.