Naleśniki grzybowe

Naleśnik z grzybami
Naleśnik z grzybami123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki otrąb żytnich
  • kilka suszonych prawdziwków lub podgrzybków
  • łyżka oleju
  • szczypta soli
  • szczypta cukru

- nadzienie

  • 20 dag małych pieczarek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła klarowanego
  • puszka groszku konserwowego
  • 2 garście rukoli
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
4 osób

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Zmysłowe smakiInteria.tv
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?