Reklama

Reklama

Naleśniki Nadziewane szpinakiem i białym serem

Jeśli wolisz bardziej wyrazisty smak, zastąp biały ser fetą

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • 500 g tłustego białego sera
  • 8 naleśników
  • olej
  • sól,pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Szpinak ułóż na sicie, przelej wrzątkiem, osącz. Obrany czosnek drobno posiekaj. Podsmaż na łyżce oleju. Dodaj osączony szpinak. Smaż chwilę razem, mieszając. Dopraw solą oraz gałką muszkatołową do smaku. 

2. Posiekaj obraną cebulę. Przesmaż ją na łyżce oleju. Połącz z rozdrobnionym serem (możesz go przecisnąć przez praskę do ziemniaków). Dodaj szpinak z czosnkiem. Powstałą masę starannie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 

3. Naleśniki napełnij farszem serowo-szpinakowym, zroluj. Odgrzewaj 20 minut w temp. 180 st. C. Udekoruj listkami bazylii.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje