Naleśniki po wiejsku. Oszczędne z wytrawnym farszem
Porcja gotowanej kaszy gryczanej z wczorajszego obiadu, kilka pieczarek znalezionych w lodówce i podsuszony ser. Z tych resztek wyczarujesz genialny farsz do naleśników. Tak pyszny, że nie uwierzysz.

Składniki
- szklanka gotowanej kaszy gryczanej palonej (lub dowolnej kaszy)
- 3-4 pieczarki
- cebula
- 10 dag sera (gorgonzola lub żółty)
- sól, pieprz, zioła
Przygotowanie:
Cebulę i pieczarki pokrój na drobne kawałki i podsmaż na patelni.
Zawartość patelni wymieszaj z kaszą, na całość zetrzyj ser i posyp przyprawami.
Tak przygotowany farsz przepuść przez maszynkę do mięsa.
Posmaruj wcześniej przygotowane naleśniki, złóż w trójkąt i podgrzej w piekarniku. Jeśli masz więcej sera, posyp nim gotowe danie.