Naleśniki po wiejsku. Oszczędne z wytrawnym farszem

Porcja gotowanej kaszy gryczanej z wczorajszego obiadu, kilka pieczarek znalezionych w lodówce i podsuszony ser. Z tych resztek wyczarujesz genialny farsz do naleśników. Tak pyszny, że nie uwierzysz.

kasza gryczana z grzybami
kasza gryczana z grzybami123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Cebulę i pieczarki pokrój na drobne kawałki i podsmaż na patelni.

Zawartość patelni wymieszaj z kaszą, na całość zetrzyj ser i posyp przyprawami.

Tak przygotowany farsz przepuść przez maszynkę do mięsa.

Posmaruj wcześniej przygotowane naleśniki, złóż w trójkąt i podgrzej w piekarniku. Jeśli masz więcej sera, posyp nim gotowe danie.

"Ewa gotuje": Naleśnikowy twist z jarzynąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas