Reklama

Reklama

Naleśniki po wiejsku. Oszczędne z wytrawnym farszem

Porcja gotowanej kaszy gryczanej z wczorajszego obiadu, kilka pieczarek znalezionych w lodówce i podsuszony ser. Z tych resztek wyczarujesz genialny farsz do naleśników. Tak pyszny, że nie uwierzysz.

Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • szklanka gotowanej kaszy gryczanej palonej (lub dowolnej kaszy)
  • 3-4 pieczarki
  • cebula
  • 10 dag sera (gorgonzola lub żółty)
  • sól, pieprz, zioła

Przygotowanie:

Reklama

Cebulę i pieczarki pokrój na drobne kawałki i podsmaż na patelni.

Zawartość patelni wymieszaj z kaszą, na całość zetrzyj ser i posyp przyprawami.

Tak przygotowany farsz przepuść przez maszynkę do mięsa.

Posmaruj wcześniej przygotowane naleśniki, złóż w trójkąt i podgrzej w piekarniku. Jeśli masz więcej sera, posyp nim gotowe danie.

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program

TUTAJ>>>

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje