Reklama

Reklama

Naleśniki Suzette

Prosto z Francji.

Składniki na ciasto:

  • 90 g mąki
  • 3/8 l mleka
  • 2 jajka
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka likieru pomarańczowego
  • 1 łyżka masła

Na sos:

  • 30 g masła
  • 5 łyżek cukru pudru
  •  Sok z 2 pomarańczy
  • 5 łyżek likieru pomarańczowego

Oraz:

  • 5 łyżek koniaku

 

Przygotowanie:

Mąkę, mleko i jajka wymieszać, dodać cukier waniliowy, cukier puder i likier pomarańczowy. Ciasto odstawić na 30 minut. Kolejno usmażyć 8 cienkich naleśników.

Reklama

W żaroodpornej formie roztopić 30 g masła, dodać cukier puder. Wlać sok i likier pomarańczowy. Złożone naleśniki umieścić w sosie. Skropić podgrzanym koniakiem i podpalić. Natychmiast podawać.

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: Naleśniki Suzette

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy