Naleśniki z drobiem i rukolą

Smakują miłośnikom kuchni tradycyjnej, jak i tej nowoczesnej.

Naleśniki
Naleśniki123RF/PICSEL

Składniki:

Naleśniki:

  • pół litra mleka
  • 20 dag mąki
  • jajko
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • ostra papryka

Farsz:

  • op. rukoli
  • 20 dag mozzarelli
  • pół puszki kukurydzy
  • pół kg piersi kurczaka
  • kostka sera topionego
  • przyprawa do gyrosa
  • olej

Przygotowanie:

Naleśniki: składniki zmiksuj, przypraw. Usmaż naleśniki. Farsz: kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą do gyrosa, usmaż na oleju.

Na naleśnikach ułóż rukolę, kurczaka i kukurydzę. Na nich po kawałku serka topionego i wiórki mozzarelli. Zwiń. Smaż na oleju na małym ogniu 5-10 minut.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas