Reklama

Reklama

Naleśniki z dżemem

Taki przysmak warto zaserwować na kolację lub podwieczorek malcowi uczulonemu na gluten. Zamiast dżemu możesz użyć musu ze świeżych owoców, np, jabłek, gruszek, moreli.

Składniki:


Reklama

● szklanka mąki bezglutenowej

● szklanka mąki gryczanej

● łyżeczka cukru

● 3 łyżki oleju

● 2 jajka

● 3 szklanki wody

● szczypta soli


Sposób przygotowania:

Oba rodzaje mąki wsyp do naczynia. Dodaj cukier, sól, olej, jajka i wodę. Ciasto dokładnie zmiksuj. Jeżeli będzie zbyt gęste, dodaj niewielką ilość wody. Usmaż naleśniki, a gdy trochę przestygną, przełóż je dżemem owocowym. Źródło: bezgluten.pl

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki bezglutenowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje