Naleśniki z farszem
Smaczne, lekkie i proste!
Składniki:
Ciasto:
- 1,5 szklanki mąki kukurydzianej
- ćwierć szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- szczypta soli
- pół łyżeczki kurkumy
- olej
Farsz:
- 40 dag mielonej wołowiny
- pół puszki czerwonej fasoli
- pół puszki kukurydzy
- 3 pomidory
- papryczka chili
- ząbek czosnku
- łyżka soku z limonki
- 2 łyżki oleju
- natka pietruszki
- sól pieprz
Przygotowanie:
1. Składniki na ciasto zmiksuj, odstaw. Smaż placki. Mięso przypraw, podsmaż. Wypłukaną fasolę zmiel, wymieszaj z mięsem i kukurydzą.
2. Pomidory, czosnek, chili pokrój, wymieszaj z sokiem z limonki i przyprawami. Naleśniki nadziewaj farszem, udekoruj pomidorami i natką.