Naleśniki z jarzynowym farszem
Obiad dla jarosza.

Składniki na 6 porcji:
- 5 jajek, 1/2 litra mleka,
Przyrządzanie:
4 jajka, mleko, mąkę, szczyptę soli i łyżkę oleju wymieszać i odstawić na 10 minut. Grzyby obrać, cebulę i czosnek posiekać, pokroić oczyszczone i umyte pory. Pieczarki, czosnek, cebulę i pory podsmażyć. Umyć pomidory, sparzyć je wrzątkiem. Obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Ciasto wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki. Nadzienie warzywne wymieszać z jajkiem, potem zawijać je w ciasto naleśnikowe. Gotowe naleśniki włożyć do żaroodpornego naczynia. Śmietanę, koncentrat pomidorowy i przyprawy wymieszać. Sosem tym polać naleśniki, a następnie zapiekać je w podgrzanym piekarniku przez 15 minut.