Naleśniki z łososiem

Świetna przekąska na spotkanie ze znajomymi

Składniki - ciasto

  • 2 szklanki tłustego mleka
  • 1,5 szklanki mąki
  • jajko
  • łyżka oleju
  • pół szklanki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta soli
  • szczypta kurkumy
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • olej

Składniki - nadzienie

  • serek śmietankowy kanapkowy z ziołami
  • 25 dag łososia wędzonego
  • grubo mielony
  • czerwony pieprz

Sposób przygotowania

1. Składniki na ciasto zmiksuj. Odstaw na kwadrans. Patelnię posmaruj olejem i smaż cienkie placki, wystudź. Posmaruj serkiem, układaj plastry wędzonego łososia. 

2. Zwiń. Krój w plastry i układaj na talerzu. Posyp grubo mielonym czerwonym pieprzem. Naleśniki możesz podsmażyć na rozgrzanym maśle i podać na obiad. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje