Naleśniki z łososiem
Świetna przekąska na spotkanie ze znajomymi

Składniki
- ciasto
- 2 szklanki tłustego mleka
- 1,5 szklanki mąki
- jajko
- łyżka oleju
- pół szklanki posiekanej natki pietruszki
- szczypta soli
- szczypta kurkumy
- szczypta ostrej papryki w proszku
- olej
- nadzienie
- serek śmietankowy kanapkowy z ziołami
- 25 dag łososia wędzonego
- grubo mielony
- czerwony pieprz
Sposób przygotowania
1. Składniki na ciasto zmiksuj. Odstaw na kwadrans. Patelnię posmaruj olejem i smaż cienkie placki, wystudź. Posmaruj serkiem, układaj plastry wędzonego łososia. 2. Zwiń. Krój w plastry i układaj na talerzu. Posyp grubo mielonym czerwonym pieprzem. Naleśniki możesz podsmażyć na rozgrzanym maśle i podać na obiad.