Naleśniki z parówką i szpinakiem

Smaczny i niedrogi obiad

Naleśniki ze szpinakiem i parówką
Naleśniki ze szpinakiem i parówką123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • łyżeczka masa
  • kilka parówek cielęcych lub drobiowych
  • łagodny keczup

Przygotowanie:

1. Szpinak odparuj na patelni z dodatkiem masła. Przypraw solą i gałką muszkatołową, ostudź. Parówki obierz z osłonek, wrzuć do wrzątku, gotuj 3 min.

2. Jajka zmiksuj ze szczyptą soli, olejem, mąką, mlekiem i pół szklanki wody. Dodaj szpinak, wymieszaj, odstaw na 30 min.

3. Z ciasta usmaż na niewielkiej ilości oleju naleśniki z obydwu stron na złoty kolor.

4. Na usmażonym naleśniku ułóż szpinak i parówkę. Ciasno zwiń.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas