Naleśniki z parówką i szpinakiem
Smaczny i niedrogi obiad
Składniki:
- szklanka mąki
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- 20 dag mrożonego szpinaku
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
- łyżka oleju
- łyżeczka masa
- kilka parówek cielęcych lub drobiowych
- łagodny keczup
Przygotowanie:
1. Szpinak odparuj na patelni z dodatkiem masła. Przypraw solą i gałką muszkatołową, ostudź. Parówki obierz z osłonek, wrzuć do wrzątku, gotuj 3 min.
2. Jajka zmiksuj ze szczyptą soli, olejem, mąką, mlekiem i pół szklanki wody. Dodaj szpinak, wymieszaj, odstaw na 30 min.
3. Z ciasta usmaż na niewielkiej ilości oleju naleśniki z obydwu stron na złoty kolor.
4. Na usmażonym naleśniku ułóż szpinak i parówkę. Ciasno zwiń.