Reklama

Reklama

Naleśniki z pieczarkami i chilli

Taki farsz jest idealny do naleśników na słono

Składniki - farsz

  • 25 dag pieczarek
  • 25 dag szynki
  • 15-20 pomidorków koktajlowych
  • czerwona papryka
  • cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • kilka listków sałaty
  • sól
  • pieprz

Składniki - ciasto

  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki wody
  • olej lub masło
  • sól

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, połącz z jajkami, mlekiem i wodą, zmiksuj na gładką masę ze szczyptą soli. Dodaj kilka łyżeczek oliwy, odstaw na pół godziny. Smaż na rozgrzanej patelni. 

2. Pieczarki pokrój, usmaż z posiekaną cebulą. Dodaj pokrojoną paprykę, szynkę. Podsmaż. Do gotowego farszu dodaj posiekaną natkę, przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką. Na naleśniki nakładaj farsz, zawijaj. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy