Naleśniki z pieczarkami i chilli

Taki farsz jest idealny do naleśników na słono

Naleśniki z grzybami
Naleśniki z grzybami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, połącz z jajkami, mlekiem i wodą, zmiksuj na gładką masę ze szczyptą soli. Dodaj kilka łyżeczek oliwy, odstaw na pół godziny. Smaż na rozgrzanej patelni. 

2. Pieczarki pokrój, usmaż z posiekaną cebulą. Dodaj pokrojoną paprykę, szynkę. Podsmaż. Do gotowego farszu dodaj posiekaną natkę, przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką. Na naleśniki nakładaj farsz, zawijaj.

Przepis na naleśniki z seremInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas