Reklama

Reklama

Naleśniki z pomidorami, ze szpinakiem i z serem

Świetny przepis na letni obiad.

Składniki:

  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • szklanka wody
  • 3 jajka
  • 450 g liści szpinaku
  • 2 duże pomidory
  • 1 i 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • sól,  pieprz
  • olej i masło do smażenia

Reklama

Przygotowanie:

Oddziel białka od żółtek. Białka odrobinę posól i ubij je mikserem na sztywną pianę. W misce wymieszaj mąkę, mleko, wodę i żółtka. Dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj ciasto. Posól.

Smaż naleśniki z obu stron na lekko natłuszczonej patelni. Podduś szpinak na maśle. Pomidory umyj, pokrój w kostkę, wymieszaj z wystudzonym szpinakiem i szklanką startego sera. Rozłóż równo nadzienie na naleśnikach i zroluj je.

Wyłóż dużą formę papierem do pieczenia. Ułóż na niej naleśniki jeden obok drugiego. Posyp po wierzchu pozostałym serem. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i włóż do niego naleśniki. Piecz 8-10 minut, aby ser się rozpuścił i zrumienił.


Dowiedz się więcej na temat: naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje