Naleśniki z pysznym twarożkiem

Dzieci je uwielbiają. Te z naszego przepisu smakują najlepiej!

Smakują doskonale
Smakują doskonale 123RF/PICSEL

1. Składniki na ciasto szybko miksuję; powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

2. Twaróg mielę i dokładnie mieszam z resztą składników nadzienia.

3. Rozgrzewam patelnię, smażę naleśniki. Na każdy nakładam nadzienie i go składam. Obsmażam na oleju na złoty kolor.

Smażę cienkie naleśniki, wtedy są smaczniejsze, bardziej delikatne.

Agata Sikorska z Suwałk

  • Przygotowanie 60 min
  • Porcja 220 kcal
  • Koszt porcji 70 gr
  • Przepis na 6-8 porcji.
Kobieta i życie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas