Naleśniki z pysznym twarożkiem
Dzieci je uwielbiają. Te z naszego przepisu smakują najlepiej!

Składniki
- szklanka mąki,
- 1/4 szklanki wody gazowanej,
- 1/2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- łyżka cukru,
- 2 łyżki oleju,
- szczypta soli .
- Nadzienie:
- 25 dag twarogu,
- żółtko,
- łyżka śmietany 18 proc.,
- 2 łyżki soku z pomarańczy,
- 1/2 op. cukru wanilinowego,
- olej do obsmażenia.
1. Składniki na ciasto szybko miksuję; powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
2. Twaróg mielę i dokładnie mieszam z resztą składników nadzienia.
3. Rozgrzewam patelnię, smażę naleśniki. Na każdy nakładam nadzienie i go składam. Obsmażam na oleju na złoty kolor.
Smażę cienkie naleśniki, wtedy są smaczniejsze, bardziej delikatne.
Agata Sikorska z Suwałk
- Przygotowanie 60 min
- Porcja 220 kcal
- Koszt porcji 70 gr
- Przepis na 6-8 porcji.