Naleśniki z serkiem mascarpone

<b>Składniki:</b> <b>Ciasto naleśnikowe:</b>15 dag maki, 3 jaja, 3/4 szklanki mleka, pół łyżeczki cukru, łyżka oleju słonecznikowego, szczypta soli. <b>Nadzienie:</b>serek mascarpone, jogurt waniliowy, cukier puder, truskawki.

Przyrządzanie:

Składniki ciasta zmiksować i odstawić na 15 min. Usmażyć cienkie naleśniki. Serek wymieszać z kilkoma łyżkami jogurtu i cukru pudru (tak, aby utworzyła się gładka masa, nie za gęsta i nie za rzadka). Naleśniki smarować masą serową, dekorować truskawkami przekrojonymi na pół. Posypać cukrem pudrem. Wyśmienity deser lub niedzielne śniadanie pod chmurką.

Tekst pochodzi z magazynu

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Dzień Dobry
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas