Naleśniki ze szpinakiem i fetą
Doskonała kompozycja.

Składniki na 4 porcje:
Nadzienie: - 60 dag szpinaku, - 10 dag fety, - 6 dag orzeszków piniowych, - po 2 łyżki śmietanki 30 proc. i 18 proc., - olej Sos: - 4 pomidory, - cebula, - 2 ząbki czosnku, - zioła prowansalskie, - sos tabasco, - 350 ml bulionu, - 125 ml soku pomidorowego
Przygotowanie:
1. Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, smaruj tłuszczem. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników. Sos: posiekaną cebulę i roztarty ząbek czosnku przysmaż na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone pomidory, podsmaż. Przypraw ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i cukrem. Na ostrym ogniu gotuj 5 min. Przypraw tabasco. 2. Nadzienie: na łyżce oleju podsmaż orzeszki piniowe oraz drugi roztarty ząbek czosnku, dodaj szpinak. Smaż 1 min. Dołóż pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przypraw. Farsz rozłóż na naleśnikach. Zwijaj je w rulony. Polej gorącym sosem. Czas przygotowania 35 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!