Naleśnikowe ruloniki z mozzarellą

Z lekkim serem mozzarella takie danie posmakuje każdemu!

Naleśniki z mozzarellą i pomidorami
Naleśniki z mozzarellą i pomidorami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1 Połącz mąkę, jaja, mleko z wodą mineralną i szczyptą soli. Ciasto odstaw na 10 minut do spęcznienia. Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej nieco oleju i usmaż naleśniki. Na gotowych plackach rozłóż połowę rukoli, szynkę i ser, na końcu pomidorki.

2. Każdy naleśnik zroluj i pokrój na kilka części. Nadziewaj je na wykałaczki. Wymieszaj łyżeczkę soku z cytryny z 4 łyżkami wody i 2 łyżkami oleju, dopraw solą i pieprzem. Pozostałą rukolę ułóż na talerzu. Ułóż na niej naleśnikowe ruloniki. Możesz je przed podaniem lekko podgrzać w piekarniku. Po wyjęciu skrop całość sosem i natychmiast podawaj.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas