Reklama

Reklama

Naleśnikowe ruloniki z mozzarellą

Z lekkim serem mozzarella takie danie posmakuje każdemu!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 5 łyżek wody gazowanej
  • 125 mozzarelli
  • opakowanie rukoli
  • 15 dag cienkich plastrów szynki
  • 16 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • wykałaczki do szaszłyków
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1 Połącz mąkę, jaja, mleko z wodą mineralną i szczyptą soli. Ciasto odstaw na 10 minut do spęcznienia. Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej nieco oleju i usmaż naleśniki. Na gotowych plackach rozłóż połowę rukoli, szynkę i ser, na końcu pomidorki.

2. Każdy naleśnik zroluj i pokrój na kilka części. Nadziewaj je na wykałaczki. Wymieszaj łyżeczkę soku z cytryny z 4 łyżkami wody i 2 łyżkami oleju, dopraw solą i pieprzem. Pozostałą rukolę ułóż na talerzu. Ułóż na niej naleśnikowe ruloniki. Możesz je przed podaniem lekko podgrzać w piekarniku. Po wyjęciu skrop całość sosem i natychmiast podawaj.

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy