Naleśnikowe ruloniki z mozzarellą
Z lekkim serem mozzarella takie danie posmakuje każdemu!
Sposób przygotowania
1 Połącz mąkę, jaja, mleko z wodą mineralną i szczyptą soli. Ciasto odstaw na 10 minut do spęcznienia. Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej nieco oleju i usmaż naleśniki. Na gotowych plackach rozłóż połowę rukoli, szynkę i ser, na końcu pomidorki.
2. Każdy naleśnik zroluj i pokrój na kilka części. Nadziewaj je na wykałaczki. Wymieszaj łyżeczkę soku z cytryny z 4 łyżkami wody i 2 łyżkami oleju, dopraw solą i pieprzem. Pozostałą rukolę ułóż na talerzu. Ułóż na niej naleśnikowe ruloniki. Możesz je przed podaniem lekko podgrzać w piekarniku. Po wyjęciu skrop całość sosem i natychmiast podawaj.