Reklama

Napój z sokiem z brzozy, selerem, burakiem i tymiankiem

Opłucz seler i gałązki tymianku. Obierz burak ze skórki i za pomocą tarki pokrój go na cienkie plasterki.

Porcja na półlitrowy słoik:

  • 1 łodyga selera naciowego z liśćmi  
  • ½ surowy burak 
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • 1 łyżka soku z brzozy
  • ok. 400 ml woda mineralna 
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

Opłucz seler i gałązki tymianku. Obierz burak ze skórki i za pomocą tarki pokrój go na cienkie plasterki. Ułóż plasterki buraka na dnie słoika, następnie włóż do środka łodygę selera i wlej sok z brzozy. Wrzuć do słoika kostki lodu. Gałązki tymianku dociśnij do ścianek słoika. Nalej wody mineralnej do pełna. Zamknij słoik i wstaw go na noc do lodówki. Woda jest gotowa do spożycia następnego dnia - prosto ze słoika, przez słomkę.

Reklama

Czas przygotowania: 10 minut



materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy