Niedzielny rosół z zupki chińskiej? Ten trik zmieni wszystko

Aktualizacja

Rosół z zupki chińskiej brzmi zaskakująco? Rodzinny obiad nie musi być nudny, szczególnie gdy do tradycyjnego rosołu dodasz chrupiące warzywa i chiński makaron. Popularny wywar inspirowany japońską kuchnią to proste i efektowne danie, które zaskoczy domowników. Rosół z zupki chińskiej robi się błyskawicznie.

rosół z jajkiem
rosół z jajkiem123RF/PICSEL

Rosół z zupki chińskiej - przygotowanie

Makaron pokrusz na kawałki i wrzuć do garnka z wrzącym wywarem. Podgotuj 2 minuty aż do miękkości

Całość dopraw kilkoma chlustami sosu sojowego i szczyptą płatków chilli. Dodaj sól i oprósz najlepiej świeżo zmielonym pieprzem

Do gotowych porcji na talerzu włóż przekrojone na pół jajo, kawałki mięsa, posyp dymką i kiełkami.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowymPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas