Reklama

Reklama

Niedzielny rosół z zupki chińskiej? Ten trik zmieni wszystko

Rodzinny obiad nie musi być nudny, szczególnie gdy do tradycyjnego rosołu dodasz chrupiące warzywa i chiński makaron. Popularny wywar inspirowany japońską kuchnią to proste i efektowne danie, które zaskoczy domowników.

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • 1,5 litra bulionu mięsno – warzywnego
  • kawałki gotowanego kurczaka lub wołowiny
  • makaron z zupek chińskich ( 2-3 opakowania)
  • jajko na twardo ( 1 na porcję)
  • cebula dymka
  • kiełki bambusa
  • sos sojowy
  • płatki chilli, sól, pieprz



Przygotowanie:

Reklama

Makaron pokrusz na kawałki i wrzuć do garnka z wrzącym wywarem. Podgotuj 2 minuty aż do miękkości

Całość dopraw kilkoma chlustami sosu sojowego i szczyptą płatków chilli. Dodaj sól i oprósz najlepiej świeżo zmielonym pieprzem

Do gotowych porcji na talerzu włóż przekrojone na pół jajo, kawałki mięsa, posyp dymką i kiełkami

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program

TUTAJ>>>

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: rosół | makaron

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje