Niedzielny rosół z zupki chińskiej? Ten trik zmieni wszystko
Rosół z zupki chińskiej brzmi zaskakująco? Rodzinny obiad nie musi być nudny, szczególnie gdy do tradycyjnego rosołu dodasz chrupiące warzywa i chiński makaron. Popularny wywar inspirowany japońską kuchnią to proste i efektowne danie, które zaskoczy domowników. Rosół z zupki chińskiej robi się błyskawicznie.

Składniki
- 1,5 litra bulionu mięsno – warzywnego
- kawałki gotowanego kurczaka lub wołowiny
- makaron z zupek chińskich ( 2-3 opakowania)
- jajko na twardo ( 1 na porcję)
- cebula dymka
- kiełki bambusa
- sos sojowy
- płatki chilli, sól, pieprz
Rosół z zupki chińskiej - przygotowanie
Makaron pokrusz na kawałki i wrzuć do garnka z wrzącym wywarem. Podgotuj 2 minuty aż do miękkości
Całość dopraw kilkoma chlustami sosu sojowego i szczyptą płatków chilli. Dodaj sól i oprósz najlepiej świeżo zmielonym pieprzem
Do gotowych porcji na talerzu włóż przekrojone na pół jajo, kawałki mięsa, posyp dymką i kiełkami.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: