Niewykorzystane białka i żółtka

Lepiej unikać marnotrawienia żywności
Lepiej unikać marnotrawienia żywności123RF/PICSEL

Do czego wykorzystać białka?

Bardzo delikatne i nie za słodkie
Bardzo delikatne i nie za słodkie123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 10 białek z jajek (najlepiej rozmiar L)
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1-2 łyżki startej skórki pomarańczy
  • 1 łyżeczka zapachu pomarańczowego do ciast
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • Polewa:
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szklanka cukru pudru

Do czego wykorzystać żółtka?

"Ewa gotuje": SztufadaPolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?