Nowe sosy od Łowicza
Mamy różne kulinarne gusty, potrzeby i oczekiwania. Jedni lubią smaki tradycyjne, inni wciąż poszukują pomysłów na dania zaskakujące i nowatorskie. Jednak bez względu na upodobania wszyscy docenią w swoich kuchniach najnowszą propozycję marki Łowicz – Sosy Uniwersalne: Jasny i Ciemny. To dwa wyjątkowo innowacyjne produkty, jakich jeszcze nie było na rynku! Idealne do pieczenia, duszenia i gotowania. Nie zawierają konserwantów ani glutaminianu sodu. Dzięki nim przygotowanie idealnego sosu, który doskonale podkreśli smak każdej potrawy, stało się zaskakująco szybkie i proste.
Każdego dnia w polskich kuchniach powstaje niezliczona ilość potraw. Często towarzyszą im sosy, które dopełniają smak poszczególnych składników. To w dużej mierze od nich zależy, czy całe danie przypadnie nam do gustu. Jednak samodzielne przygotowanie aksamitnego sosu wymaga umiejętności, które nie zawsze mamy, a często też czasu, którym nie zawsze dysponujemy.
Jeden sos - wiele smacznych dań
Wszystkich smakoszy - zarówno tych, którzy preferują smaki klasyczne, jak i tych nieustannie poszukujących nowych doznań -ucieszy fakt, że marka Łowicz wprowadziła na rynek dwa nowe produkty - Sosy Uniwersalne: Jasny i Ciemny. Takiej propozycji na rynku jeszcze nie było! Od teraz łatwo przygotujemy pyszny sos, nie tracąc cennego czasu. Zarówno Sos Jasny, jak i Ciemny są doskonałe do gotowania, duszenia i pieczenia. Świetnie podkreślą smak aromatycznych mięsnych dań, jak i delikatnych ryb, sezonowych warzyw czy makaronowych zapiekanek. To produkty wysokiej jakości - nie zawierają konserwantów, ani glutaminianu sodu. Wszyscy poszukujący inspiracji docenią też fakt, że każdy z sosów posiada 3 wersje etykiet z różnymi propozycjami smacznych potraw.
Sosy Uniwersalne Łowicz sprawdzą się, jako baza codziennego, rodzinnego posiłku, czy podstawa dań bardziej wykwintnych. Wystarczy trochę przypraw oraz np. ser i makaron, by z Jasnego Sosu Uniwersalnego szybko i łatwo wyczarować smakowity obiad dla całej rodziny. Z kolei karkówka w sosie myśliwskim przygotowanych na bazie Ciemnego Sosu Uniwersalnego, sprawdzi się przy wielu wyjątkowych okazjach.
Wystarczy zatem tylko sięgnąć na kuchenną półkę po jeden z Sosów Uniwersalnych od Łowicza, by otworzył się przed nami nieograniczony wachlarz inspirujących możliwości kulinarnych takich, że Łooo!
Sosy - smaczna historia
Sosy pojawiły się na stołach wieki temu. Jednym z podstawowych składników kuchni starożytnych Rzymian był rybny sos o wyrazistym zapachu, zwany garum. Wzmianki o nim pochodzą już z 200 r. n. e. Wszyscy znamy też np. sos beszamelowy - uważa się, że stworzony został na dworze Ludwika XIV przez markiza Louisa de Béchameil. W Polsce sosy zagościły na stołach w średniowieczu. Początkowo były zwykle kwaśne, przygotowane na bazie octu, ale potem, w efekcie kontaktów handlowych z krajami Orientu, zaczęto dodawać do nich przyprawy. Spowodowało to, że polskie sosy na tle innych wyróżniały się aromatycznością i...wyjątkową ostrością.
Innowacyjne Sosy Uniwersalne Łowicz - Jasny i Ciemny. Spróbuj obu i stwórz wiele pysznych dań
Jasny i Ciemny Sos Uniwersalny to dwie innowacyjne propozycje od Łowicza, dzięki którym szybko i łatwo przygotujesz wiele smacznych potraw - zarówno kuchni tradycyjnej, jak i nowoczesnej. Doskonale nadają się do pieczenia, gotowania
i duszenia. Nie zawierają konserwantów ani glutaminianu sodu. Oba produkty dostępne z trzema różnymi wersjami etykiet - na każdej z nich znajdziesz inną inspirację kulinarną.
Jasny Sos Uniwersalny Łowicz - to świetna propozycja zarówno do stworzenia dań znanych, jak też do poszukiwania kulinarnych inspiracji. Wystarczy dodać np. ser i makaron, by szybko przygotować makaron serowy lub podsmażony boczek
i żółto jajka, by uzyskać sos à la carbonara.
Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz - dostarcza wielu kulinarnych możliwości. Jest doskonały do potraw mięsnych. Można wykorzystać go do przygotowania gulaszu, lub podsmażyć kawałki schabu, dodać grzyby i ogórek kiszony, by przygotować schab w sosie myśliwskim.
Wystarczy słoiczek jednego z Sosów Uniwersalnych od Łowicza, trochę wyobraźni, szczypta przypraw i kilka prostych dodatków, by powstały dania, które zaspokoją najróżniejsze kulinarne gusty.