Reklama

Reklama

Nuggetsy z kurczaka

Nuggetsy z kurczaka, czyli piersi kurczaka pieczone w chrupiącej panierce z bułką tartą. Przygotujesz je w 20 minut. Nuggetsy z kurczaka to doskonała, szybka przekąska.

Składniki

  • 2 łyżki bułki tartej
  • 250 g fileta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka keczupu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • sól i pieprz

Nuggetsy z kurczaka - przygotowanie

1. Mięso z kurczaka rozdrobnić w kielichu blendera lub miksera, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, keczup, jedno jajko, paprykę, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.

2. Mokrymi dłońmi z masy formować nuggetsy, obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej z dodatkiem oliwy.

3. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C, ułożyć nuggetsy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec na złoty kolor około 10-12 minut.

Sprawdź też te przepisy:

Kurczak pieczony z piwem

Reklama

Prosty kurczak

Aromatyczna pierś z indyka

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: nuggetsy z kurczaka | kurczak | dania z drobiu | przekąski

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje