Reklama

Reklama

Obiad jak z food trucka

Popularne przysmaki serwowane w food truckach możesz przygotować samodzielnie. To nic trudnego!

Frytki na trzy sposoby

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 2 słodkie ziemniaki
  • 5 zwykłych ziemniaków
  • 1/2 szklanki mąki
  • szczypta proszku do pieczenia
  • szklanka piwa
  • olej do smażenia
  • sól

Sposób przygotowania

1. Słodkie ziemniaki obierz i pokrój w cienkie słupki. Rozgrzej olej w głębokiej patelni. Smaż ziemniaki 3-5 minut, aż się zrumienią. Odcedź i posól. 

2. Trzy zwykłe ziemniaki obierz, pokrój w słupki. Wrzuć do wrzątku, podgotuj (5 minut), odcedź i ostudź. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i piwem. Rozgrzej olej w rondlu. Zanurzaj frytki w cieście i smaż 3-5 minut. 

3. Dwa pozostałe ziemniaki pokrój w cieniutkie plastry. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Skrop je olejem, wyłóż na półkę piekarnika. Piecz 20 minut.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje