Reklama

Reklama

Obiad na każdy dzień tygodnia

Smaczne i proste w przygotowaniu potrawy.

Tortellini z oliwkami i brokułami

Składniki - ciasto

  • 30 dag mąki
  • 2 jajka
  • żółtko
  • łyżeczka soli
  • 3-4 łyżki wody

Składniki - farsz

  • cebula
  • 30 dag szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki parmezanu
  • 3 łyżki serka
  • ricotta
  • szklanka bulionu

Składniki - sałatka

  • brokuł
  • garść czarnych oliwek
  • 15 dag fety
  • oliwa
  • sok z 1/3 cytryny

1. Mąkę przesiej, wymieszaj z jajkami, żółtkiem, solą i wodą. Zagnieć ciasto. Schłodź. Zrumień posiekaną cebulę. Wrzuć szpinak oraz posiekany czosnek, przypraw, duś. Dodaj starty na tarce parmezan i serek ricotta. Ciasto rozwałkuj cienko i wykrój kółka. Nakładaj farsz i zlep krążki jak pierogi, zawiń brzegi i połącz rogi. 

2. Gotuj w osolonym wrzątku, z dodatkiem bulionu. Brokuł ugotuj do miękkości w osolonym wrzątku. Wymieszaj z oliwkami i fetą. Skrop oliwą i sokiem cytrynowym. Podawaj do tortellini. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje