Obiad pachnący owocami

Wieprzowina z jabłkami
Wieprzowina z jabłkami123RF/PICSEL

Schabowe z kością ze słodko-pikantnymi jabłkami

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • 4 plastry schabu z kością (każdy ok. 200 g)
  • 4 rumiane jabłka
  • łyżeczka sosu sojowego
  • 4 cm świeżego korzenia imbiru, drobno posiekanego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • łyżka drobno startej skórki pomarańczowej
  • szklanka soku pomarańczowego
  • główka sałaty radicchio

Sposób przygotowania

Szaszłyki
Szaszłyki123RF/PICSEL

Szaszłyki z karkówki i brzoskwiń

Składniki

  • 1/2 szklanki dżemu morelowego
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • łyżka gęstego sosu pomidorowego
  • łyżka oliwy
  • 500 g karkówki, pokrojonej w dużą kostkę
  • czerwona cebula, pokrojona w cząstki
  • 2 twardawe brzoskwinie, pokrojone
  • czerwona papryka, pokrojona w kawałki
4 porcji

Sposób przygotowania

Pierś z kaczki
Pierś z kaczkiOlivia

Pieczona pierś kaczki w sosie z czerwonych porzeczek i jabłek

Składniki

  • 4 piersi kaczki
  • łyżka majeranku
  • 2 kwaśne jabłka, np. antonówki
  • 2 garście mrożonych czerwonych porzeczek (mogą być mieszane z czarnymi)
  • łyżka masła klarowanego
  • łyżka miodu
  • 1/3 szklanki wytrawnego czerwonego wina

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnychINTERIA.TVInteria.tv
Gruszki w cieście
Gruszki w cieście123RF/PICSEL

Gruszki w cieście francuskim, zapiekane z kurczakiem i serem

Składniki

  • 2 płaty mrożonego ciasta francuskiego
  • łyżeczka masła
  • 2 gruszki
  • łyżeczka masła klarowanego
  • 150 g mielonego mięsa drobiowego
  • 100 g niebieskiego sera pleśniowego
4 porcji

Sposób przygootowania

Zmysłowe smaki: Sałatka gruszkowo-figowaINTERIA.TVInteria.tv
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?