Reklama

Reklama

Obrazoburcza jajecznica

Na tę propozycję jajecznicy niektórzy się zżymają. Jak można podać ją z owocem? Okazuje się, że można. I warto spróbować takiego połączenia, bo smakuje wyjątkowo.

Składniki

  • masło klarowane (jedna łyżeczka),
  • 1 pomidor,
  • kawałek czerwonej papryki,
  • 2 jajka,
  • granat,
  • sól,
  • pieprz.

Masło roztapiamy na patelni. Dodajemy kawałki pokrojonego wcześniej pomidora i papryki. Gdy pod wpływem ciepła pomidor zacznie puszczać sok, wbijamy na patelnię dwa jajka i energicznie mieszamy. Czekamy, aż jajka się zetną. Doprawiamy, przekładamy na talerz i posypujemy ziarenkami granatu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje