Oczyszczający koktajl z błonnikiem gryczanym
Jest źródłem wielu cennych przeciwutleniaczy, cechuje go wysoka zawartość błonnika, a jednocześnie niski poziom węglowodanów. Ekologiczny błonnik gryczany, bo o nim mowa, można dodawać m.in. do kefirów, jogurtów, czy pieczywa.

Składniki
- 1 banan
- garść szpinaku
- sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy
- 150 ml wody
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka oleju z orzecha włoskiego (np. Look Food)
- 1 łyżeczka chlorelli (np. Look Food)
- 1 łyżeczka ekologicznego błonnika gryczanego (np. Look Food nagrodzonego znakiem „Doceń polskie” i tytułem TOP PRODUKT)
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki miksujemy i przelewamy do szklanki. Koktajl najlepiej wypić bezpośrednio po przyrządzeniu.