Ogórki małosolne - bliscy Ewy Wachowicz za nimi przepadają

Karolina Wachowicz

Karolina Wachowicz

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
172
Udostępnij
Ogórki kiszone i ogórki małosolne to prawdziwy polski przysmak. Niestety, niektórzy powinni z niego zrezygnować
Ogórki kiszone i ogórki małosolne to prawdziwy polski przysmak. Niestety, niektórzy powinni z niego zrezygnować123RF/PICSEL
  • ogórki
  • korzeń chrzanu
  • 3 ząbki czosnku
  • gałązka kopru
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • zalewa solna 
  1. Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki. 
  2. Pionowo i ciasno ułożyć w słoiku. 
  3. Wcisnąć kawałki chrzanu (korzeń obrać i podzielić wzdłuż na 2-3 części - dzięki niemu ogórki będą jędrne i chrupiące).
  4. Dodać czosnek, gałązkę kopru i ziele angielskie. 
  5. Zalać gorącą solanką (na 1 litr wody - 30 g soli). 
  6. Przykryć chlebem. 
  7. Zakręcić. 
  8. Ogórki będą gotowe po 3-4 dniach.
Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
„Ewa gotuje”: Papryki kiszone z kapustą
„Ewa gotuje”: Papryki kiszone z kapustąPolsatPolsat
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
105
Super
relevant
36
Hahaha
haha
17
Szok
shock
4
Smutny
sad
4
Zły
angry
6
Lubię to
like
Super
relevant
172
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na