Omlet czekoladowo-gruszkowy

Idealny na deser lub słodką kolację.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 jajka
  • 100 g mąki
  • 0,25 m mleka
  • Szczypta soli
  • 3 gruszki
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki sklarowanego masła
  • 4 łyżki żurawiny

Przygotowanie:

Jajka, mąkę, mleko i sól wyrobić za pomocą robota kuchennego. Ciasto odstawić na 30 minut. Gruszki pokroić w cienkie paseczki, czekoladę pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, ułożyć ¼ gruszki, wlać ¼ ciasta,obrócić na drugą stronę, posypać czekoladą i posmarować żurawiną. Zdjąć z patelni. W ten sposób smażyć kolejne omlety.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas