Omlet kukurydziany

Tak naprawdę możesz go zrobić na śniadanie, obiad czy kolację. Omlet to danie smaczne, pożywne i nie wymaga wielkich umiejętności od kucharza.

Omlet możesz podawać na słodko bądź na słono.
Omlet możesz podawać na słodko bądź na słono. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • mąka kukurydziana
  • sól
  • 4 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Jajka zmiksować z mlekiem, cukrem waniliowym, mąką i ewentualnie z solą, (ciasto ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany). Rozgrzać na patelni tłuszcz, wylać masę i smażyć pod przykryciem najpierw na jednej stronie, a potem na drugiej. Podawać zaraz po usmażeniu z dżemem, sosem owocowym, konfiturami, z bitą śmietaną lub cukrem pudrem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas