Reklama

Reklama

Omlet na śniadanie

Śniadanie powinno dawać energię na cały poranek, a teraz, jesienią, dodatkowo rozgrzewać. I taki właśnie jest lekko puszysty omlet ze smakowitymi dodatkami.

Czas przyrządzenia: 10 min.
Składniki dla: 1-2

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 pomidor
  • 2 pieczarki
  • 3 plasterki szynki lub boczku
  • 1/2 cebuli lub jedna bardzo mała
  • szczypiorek + nać pietruszki do posypania
  • duża garść startego sera
  • 1-2 łyżki masła
  • sól/pieprz

1. Szynkę (lub boczek) i cebulkę kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy wszystko razem na maśle przez kilka minut, aż cebulka się zeszkli.

2. W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy pieczarki, cebulkę i szynkę, mieszamy. Wylewamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, smażymy z obu stron.

3. Posypujemy startym serem i zieleniną.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje