Reklama

Reklama

Omlet rozmaitości

Smaczny i sycący.

Składniki

  • 30 dag łososia
  • sok z cytryny
  • 1,5 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • ząbek czosnku
  • 35 dag szpinaku

Składniki - omlet

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżki masła
  • biały serek
  • sól

Sposób przygotowania

1. Filet z łososia opłucz, osusz w papierowym ręczniku, polej oliwą, sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw na godzinę do lodówki. Ułóż w żaroodpornym naczyniu, piecz 10 minut w temp. 180 st. C. 

2. Posiekaj drobno cebulę i czosnek, podsmaż na gorącej oliwie, często mieszając. Szpinak opłucz, dobrze osącz na sitku, dodaj do cebuli i czosnku. Smaż kilka minut. 

3. Do miseczki wbij jajka i roztrzep z dodatkiem mleka i soli. Rozgrzej masło, wlej masę jajeczną i usmaż omlety. Posmaruj je serkiem, ułóż pokrojonego łososia i szpinak. Podawaj od razu. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje