Reklama

Reklama

Omlet Sary La Fountain

Przepis na omlet autorstwa Sary La Fountain.

Składniki na szpinak

  • odrobina oliwy
  • 500-700 ml świeżego szpinaku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego pieprzu

Składniki na portobello

  • 2 grzyby portobello
  • trochę oliwy
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego pieprzu
  • 1-2 łyżki octu balsamicznego

Składniki w fazie 2

  • trochę oliwy
  • garść pomidorów koktajlowych
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego pieprzu

Reklama

Składniki na omlet

  • 1 żółtko
  • 3 białka
  • trochę oliwy
  • trochę wody
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego pieprzu
  • skórka z cytryny

Składniki do podania

  • bazylia
  • awokado
  • czarny pieprz

Przygotowanie:

Smaż szpinak z przyprawami na oliwie, aż zmięknie. Odłóż szpinak i przesmaż portobello z ziołami na złoty kolor.

Ułóż portobello i pomidorki koktajlowe na blasze do pieczenia. Skrop oliwą, oprósz solą morską i czarnym pieprzem. Piecz w 200 stopniach przez 5-10 minut.

Połącz oliwę, jajka, wodę i zioła na omlet. Wlej na gorącą patelnię i posyp odrobiną skórki startej z cytryny.

Gotowy omlet ułóż na talerzu, udekoruj i podawaj z portobello i pomidorami.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje