Reklama

Reklama

Omlet z kaszą jaglaną

Dzisiaj proponuję coś naprawdę prostego w wykonaniu, co jest na dodatek słodkie, zdrowe i idealnie nadaje się na śniadanie.

Prosty omlet, który lubię jeść z syropem klonowym i owocami, można przygotować błyskawicznie. Kiedy mój synek urządza swoje poranne fikanie, ja idę do kuchni, wyjmuję z lodówki ugotowaną kaszę jaglaną (zawsze mam gotową, może stać w lodówce 3 dni), 2 jajka i przygotowuję mój omlet. A kiedy moje słoneczko je swoje drugie śniadanie (czyli wcina moje mleczko), ja mogę rozkoszować się smakiem swojego omleta.

Reklama

Omlet

Co potrzebujemy?



2 jaja
4 łyżki ugotowanej kaszy
Szczypta soli
Łyżka oleju kokosowego lub zwykłego
Owoce i miód

Jak robimy?



Krok 1 - Ręczną trzepaczką lekko ubijamy jajka.
Krok 2 - Do jajek dodajemy 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy.
Krok 3 - Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, a kiedy jest odpowiednio gorący, wylewamy naszą masę na omlet.
Krok 4 - Smażymy z dwóch stron po 3-4 minuty, w zależności od grubości omleta.
Krok 5 - Kiedy omlet jest gotowy, kładziemy na talerzu, dodajemy owoce, polewamy lekko syropem klonowym.

I gotowe!


Dowiedz się więcej na temat: omlet | Omlet z kaszy jaglanej

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje