Omlet z kaszą jaglaną
Dzisiaj proponuję coś naprawdę prostego w wykonaniu, co jest na dodatek słodkie, zdrowe i idealnie nadaje się na śniadanie.

Prosty omlet, który lubię jeść z syropem klonowym i owocami, można przygotować błyskawicznie. Kiedy mój synek urządza swoje poranne fikanie, ja idę do kuchni, wyjmuję z lodówki ugotowaną kaszę jaglaną (zawsze mam gotową, może stać w lodówce 3 dni), 2 jajka i przygotowuję mój omlet. A kiedy moje słoneczko je swoje drugie śniadanie (czyli wcina moje mleczko), ja mogę rozkoszować się smakiem swojego omleta.
Omlet
Co potrzebujemy?
2 jaja 4 łyżki ugotowanej kaszy Szczypta soli Łyżka oleju kokosowego lub zwykłegoOwoce i miód
Jak robimy?
Krok 1 - Ręczną trzepaczką lekko ubijamy jajka. Krok 2 - Do jajek dodajemy 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy. Krok 3 - Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, a kiedy jest odpowiednio gorący, wylewamy naszą masę na omlet. Krok 4 - Smażymy z dwóch stron po 3-4 minuty, w zależności od grubości omleta. Krok 5 - Kiedy omlet jest gotowy, kładziemy na talerzu, dodajemy owoce, polewamy lekko syropem klonowym.
I gotowe!